Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Agresivitatea la români


Este tema dosarului psi din această săptămână: O discuţie cu eseistul Valentin Protopopescu despre agresivitatea caracteristică românului contemporan, despre posibile explicaţii şi despre un trecut colectiv reprimat. O trecere în revistă a manifestărilor agresivecotidiene, mediatice, intelectuale. O discuţie care, foarte departe de a epuiza fenomenul, îşi propune ceea ce prin alte părţi se numeşte to scratch the surface: să conştientizăm cât mai bine despre ce e vorba, ca diversitate de manifestare şi profunzime. Sâmbătă va fi difuzată prima parte a acestei discuţii mai ample.


Mai întâi de toate însă, vom afla ce s-a întâmplat timp de patru zile la Congresul Naţional de Psihiatrie, cea de-a treia ediţie, care se desfăşoară încă la Palatul Parlamentului (1-4 octombrie), precum şi despre o manifestare organizată în cadrul Congresului, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia": două interviuri realizate de Daniela Vasile, cu prof. dr. Dan Prelipceanu, preşedintele Congresului şi director de Cercetare-Dezvoltare al Spitalului şi cu conf. dr. Radu Mihailescu, directorul medical al Spitalului.


La final, Victor Popescu ne va vorbi despre Patologiile excesului, o carte de Marc Valleur şi Jean Claude Matysiak, recent tradusă la Editura Nemira.


Sâmbătă, 4 octombrie, ora 18.15, în emisiunea Dosarele PSI de la Radio România Cultural.

Un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!