Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

"...am ales să scriu poezie despre şcoala specială"


În cel mai recent număr al săptămânalului Time Out puteţi citi un interviu de Ema Stere cu Viviana Muşa despre volumul său de poezii Şcoala specială, nu demult apărut, despre formaţia de psiholog şi experienţele psihologice / literare ale autoarei (care este membră fondatoare a Asociaţiei Interdisciplinare de Psihanaliză Aplicată):
Am scris studii de caz despre toţi copiii cu care am lucrat ca psiholog şi câteva dintre ele au fost publicate ca articole în revista Cuvântul. Scrisul îmi grupează ideile. Citesc, modific, recitesc, înţeleg mai bine. De poezie m-am ocupat mult în copilărie şi în adolescenţă. [...]


Şi într-o zi am arătat o poezie unui prieten poet în părerea căruia am încredere şi lui i-a plăcut mult şi m-a sfătuit să fac mai multe pe tema asta.


E prima poezie din carte, cea despre Maria. Singurul timp liber, liniştit, de singurătate, pe care-l aveam în programul meu nebun din 2007 era marţea între 20:00 şi 22:00, când mergeam la biblioteca Societăţii Române de Psihanaliză. Acolo le-am scris pe toate în câteva luni. Dacă nu venea vacanţa, probabil mai scriam câteva. Mai am în cap imagini care poate ar fi meritat spuse, dar e prea târziu acum.
Citiţi interviul integral aici.

2 comentarii

  1. Am simtit o mare bucurie cand am aflat... Sper ca se gaseste si prin librarii. Am citit si interviul si am recunoscut-o pe Viviana, atat de sensibila, de sufletista, cum o stiam... :) FELICITARI!!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.lemonde.fr/livres/article/2008/10/21/francois-dolto-lorsque-la-biographie-paraitra_1109369_3260.html#ens_id=1109452

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!