Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

In Treatment
...un emotionant serial difuzat pe HBO (si descarcabil pe torrente) in care sunt surprinse sedinte de psihoterapie cu 5 pacienti. Il vedem pe Paul (Gabriel Byrne), psihoterapeutul, cum se lupta cu un transfer erotic intens, si cu un contratransfer pe masura, cu invinuirile care i se aduc, cu rezistentele pacientilor si cu propriile sale trairi referitoare la acestia. Este de asemenea surprinsa propria sa psihoterapie, cu Gina (Dianne Wiest), in care Paul isi discuta cu sinceritate dificultatile si le supune analizei.

Este un serial de vazut de catre cei interesati de felul in care functioneaza mintea umana, de catre cei pasionati de lupta cu propriile emotii, cu conflictele care macina mintea si cu felul in care se manifesta "sufletul" uman.
Anamaria Ivan
www.cafegradiva.ro

3 comentarii

 1. Bine regizat, bine jucat, bine documentat, nu prea tras de par, recomandat terapeutilor practicanti sau in formare si celor care vor sa piarda total increderea in acestia. Sezonul 2 incepe luni (marti dupa ora Romaniei)
  Doar mie mi se par foarte scurte sedintele? O sedinta intreaga de 45-50 min dureaza cam 20 min dintr-un episod de aproximativ 25.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si mie mi s-au parut scurte sedintele. Cred ca a fost alegerea "lor". Poate ca lungindu-le prea mult ar fi riscat sa plictiseasca publicul mai... nerabdator.

  Sa fim cu ochii pe sezonul 2!

  RăspundețiȘtergere
 3. În acest serial este abordată psihoterapia analitică (în varianta cu pacientul pe fotoliu și nu pe divan) sau un alt tip de terapie, dintre cele mai scurte?

  RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!