Ultima ora

Viata lumii

Video

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Scoala adleriană de vară, "la vârf", la Poiana BraşovPeste 250 de oameni din 25 de state se afla in Poiana Brasov pentru scoala de vara adleriana. Pe langa participantii care de ani de zile vin la ICASSI in acest an, au venit pentru prima data oameni din Ghana, Bahamas, Iran sau Uruguay.

Cele doua saptamani de evenimente sunt organizate de ICASSI (Institutul Scolilor de Vara Adleriene) anual, vara, de fiecare data in alta tara. Aceasta a 43-a editie este pentru prima data organizata in Romania, ca urmare a interesului aratat de romani fata de psihologia individuala. Scoala a fost initiata de Rudolf Dreikurs, cel care a continuat, completat si promovat teoria formulata initial de Alfred Adler. In prezent scoala este condusa de fiica sa, Eva Dreikurs Ferguson, care sustine cursuri in Poiana Brasov impreuna cu alti profesori din SUA, Canada, Anglia, Germania, Elveţia, Malta, Austria, Israel etc.

In prima saptamana, au fost lansate si doua carti adleriene in limba romana: Teoria adleriana de Eva Dreikurs Ferguson (una dintre cele mai bune sinteze) si editia in limba romana a cartii Raising kids who can de Betty Lou Bettner.

Scoala se desfasoara intre 18 si 30 iulie, participantii putand lua parte o saptamana sau doua, la finalul carora, pe langa experienta, dezvoltare personala si reteaua de prieteni pe care si-o formează, primesc certificate recunoscute si creditate de COPSI.

O zi obisnuita la ICASSI incepe dimineata cu o plenara in care de cele mai multe ori au loc demonstratii de terapie. Apoi participantii pot merge la un curs pe care il vor urma toata saptamana, intensiv, sau la doua cursuri, unul dimineata si altul dupa amiaza - la fel, toata saptamana. Scoala se termina in jur de ora 16, se mai organizează apoi alte activitati, exista o librarie cu carti adleriene iar in fiecare seara o intalnire a participantilor, de obicei foarte activa si distractiva. De exemplu, joia este seara licitatiei, cand obiecte din toata lumea sunt licitate, tacut sau deschis, iar banii colectati merg la burse.

Cei care au ratat prima saptamana se mai pot inscrie pentru a doua, dintre 25 si 30 iulie. Scoala se desfasoara in limbile engleza si germana, dar se fac traduceri si in limba romana.

Detalii pe www.icassi.net

Anda Păcurar 

http://cafegradiva.blogspot.com/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!