Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Copiii cu autism sunt lăsaţi fără psihoterapie
Motivul îl constituie noua Lege a autismului, respectiv Legea nr. 151 / 12 iulie 2010, cu aplicare de la 1 ianuarie 2011, care nu mai aprobă decontarea cheltuielilor de psihoterapie a copiilor cu autism, cheltuieli care pot ajunge până la 1 000 de euro lunar. Conform metodologiei legii, nici părinţii copiilor cu vârsta peste 6 ani nu mai pot beneficia de consiliere gratuită.

Psihoterapeut Bucuresti - click aici

Dacă iniţial, la adoptare, Legea autismului părea un mare pas înainte pentru încadrarea legală a tratării acestei afecţiuni, în prezent, prin metodologia ataşată, îi pune pe copiii cu autism (dintre care unii sunt cazuri sociale) într-o situaţie foarte critică. Este motivul pentru care ieri dimineaţă 13 organizaţii non-guvernamentale au trimis o scrisoare deschisa ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Educaţiei.

Detalii, la sursă: CityNews.ro Sibiu

http://cafegradiva.blogspot.com/

Un comentariu

  1. Respectiva lege prevede, din pacate, doar terapia cognitiv-comportamentala (ABA), iar mult vehiculatul pret de 1000 euro/luna este specific acesteia. Exista in tara centre care ofera gratuit terapie copiilor cu tulburare din spectrul autist, la fel si consiliere parentala (de ex. in Timisoara, Asociatia Casa Faenza).Cristina Muntean-psiholog clinician

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!