Ultima ora

Viata lumii

Video

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Tratarea depresiei vârstnicilor prin fototerapieConform unui recent studiu olandez, ar exista unele premise pentru ca depresia să fie tratată prin fototerapie, adică prin expunerea la surse de lumină.

Studiul echipei conduse de dr. Ritsaert Lieverse de la GGZ inGeest în colaborare VU University Medical Center din Amsterdam a fost realizat pe 89 de adulţi cu vârsta de 60 de ani ori chiar mai mult, diagnosticaţi cu depresie clinică. Aceştia au fost expuşi timp de trei săptămâni, câte o oră în fiecare dimineaţă, luminii unei cutii de fototerapie, precum cele utilizate în tulburarea afectivă de sezon, ce pot fi cumpărate fără prescripţie medicală.


Concluziile studiului par să îndreptăţească unele speranţe că fototerapia ar putea fi utilizată cu succes în cazul depresiilor vârstnicilor, mai ales dacă se doreşte evitarea antidepresivelor ori dacă există îngrijorări cu privire la efectele adverse ale acestora. (Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea acestor gadgeturi fără supraveghere medicală - reţinerile datorându-se îndeosebi severităţii afecţiunii).http://cafegradiva.blogspot.com/

Un comentariu

  1. Foarte interesant. Bunica mea sufera de o depresie destul de serioasa. Acum e sub tratament, dar uneori are reactii care ma ingrijoreaza. Am citit astfel de articole interesante si pe depresiv.ro. Incerc sa o ajut si eu cum pot.

    RăspundețiȘtergere

Atentie, se interpreteaza!