Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cenuşa lui Alfred Adler a fost descoperită după 74 de ani
...într-un crematoriu din Edinburgh, depusă fiind într-o urnă dintr-o galerie rar vizitată de turişti. Autorul descoperirii este John Clifford, consulul onorific al Austriei la Edinburgh, care a iniţiat o cercetare la solicitarea Institutului de Psihologie Individuală fondat de Alfred Adler în 1912 la Viena. Cercetări care nu s-au întins foarte departe, crematoriul aflându-se la doar câteva sute de metri de sediul Consulatului.

Alfred Adler a decedat subit la Aberdeen, la 28 mai 1937, probabil în urma unui infarct, pe când se afla într-un turneu scoţian de trei săptămâni, susţinând conferinţe şi seminarii. Avea 67 de ani. Familia a presupus că a decedat din cauza stresului, dat fiind că tocmai aflase că Valentina, fiica sa cea mai în vârstă, favorită, o comunistă angajată (întreaga familie avea de altfel simpatii socialiste şi era chiar prietenă cu familia Troţki) a fost trimisă în Gulag într-una dintre epurările staliniste (suntem la începutul dezlănţuirii în Uniunea Sovietică a Marii Terori din 1937-38). Adler a fost incinerat, conform tradiţiei familiei, dar soţia şi copiii săi din Statele Unite au pierdut urma rămăşiţelor sale.

Cenuşa va fi transmisă reprezentanţilor Institutului de Psihologie Individuală din Viena, în cadrul unei ceremonii solemne.

Sursă: The Guardian

http://cafegradiva.blogspot.com/

Un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!