Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Thomas A. Harris, "Eu sunt OK, tu eşti OK", Editura Trei, 2011
Dragi psihologi,

A aparut cea mai citita introducere in Analiza Tranzactionala: Eu sunt OK, Tu esti OK, volum scris de Thomas A. Harris.

Autor: Thomas A. Harris
Traducere din engleza de Ioana Badulescu
Nr. de pagini: 344
Pret: 35.00 Ron
Colectia: "Psihologia pentru toti"
Editura Trei

Peste 15 milioane de exemplare vandute in toata lumea!

Inca din primii ani de viata, adoptam o anumita "pozitie de viata" fata de noi si fata de ceilalti. Majoritatea, chiar si cei cu o copilarie fericita, actioneaza din pozitia "Eu nu sunt OK – Tu esti OK", sustine Thomas A. Harris. Plecand de la cele trei stari ale eului din analiza tranzactionala, psihiatrul american demonstreaza in ce fel aceasta "pozitie de viata" negativa contamineaza Adultul rational, facandu-ne vulnerabili in fata Copilului impulsiv si a Parintelui hipercritic. Mai departe, autorul ne arata in ce fel putem reface echilibrul sanatos dintre aceste trei stari ale personalitatii, devenind liberi, satisfacuti si OK cu noi insine si cu ceilalti.

Ii sunt recunoscator doctorului Harris, pentru ca a facut un lucru de care era absoluta nevoie. In aceasta carte a clarificat principiile analizei tranzactionale cu exemple convingatoare si usor de inteles si le-a legat, cu atentie si talent, de cercetari mai largi, precum cele din domeniul eticii.
Eric Berne

Analiza tranzactionala le ofera pacientilor un instrument pe care pot sa-l foloseasca oricand. Oamenii nu trebuie sa fie «bolnavi» ca sa beneficieze de el. Este o experienta extrem de satisfacatoare sa vezi cum pacientii incep sa se schimbe incepand cu prima sedinta de terapie si cum se simt bine, cresc si se rup de tirania trecutului.
Thomas A. Harris

Thomas A. Harris (1910–1995) s-a format initial in psihanaliza sub tutela lui Harry Stack Sullivan, dupa care a devenit cel mai cunoscut popularizator al analizei tranzactionale initiate de Eric Berne. A lucrat ca psihiatru in fortele navale americane si a predat la Universitatea din Arkansas.


Cuprins

Nota asupra receptarii cartii
Nota autorului
Prefata

1 Freud, Penfield si Berne
2 Parinte, Adult si Copil
3 Cele patru pozitii de viata
4 Putem sa ne schimbam
5 Analiza tranzactiilor
6 Felul in care suntem diferiti
7 Cum folosim timpul
8 P-A-C si cuplul
9 P-A-C si copiii
10 P-A-C si adolescentii
11 Cand este necesar tratamentul?
12 P-A-C si valorile morale
13 Implicatiile sociale ale P-A-C

http://cafegradiva.blogspot.com/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!