Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Şedinţa AIPsA din ianuarie: "Melancholia", r. Lars von Trier, 2011
Urmatoarea sedinta AIPsA va avea loc vineri, 20 ianuarie, de la ora 15.00, cand vom interpreta filmul Melancholia de Lars von Trier (2011). Prezinta psihologul Flori Moldoveanu, candidat al Societatii Romane de Psihanaliza. Discutiile vor fi precedate de vizionarea filmului.

Intalnirea va avea loc la Biblioteca Metropolitana din Bucuresti (Str. Tache Ionescu 4, intre Piata Amzei si Bd. Magheru), sala "Mircea Eliade" (parter). 

Clic pe imagine pentru marire


Intrarea este libera.

Cei care doresc detalii despre sedinta ori referitoare la asociatie si la intrunirile noastre lunare ne pot scrie la adresa e_psihanaliza@yahoo.com.

Detalii - si pe site-urile AIPsA si Centrala PSI.

5 comentarii

 1. scuze pentru out-posting dar nu m-am descurcat sa gasesc articolul in care anuntati infiintarea bibliotecii AIPSA pt a putea scrie acolo. Am trimis acum cateva zile un email pe adresa indicata pentru a imprumuta carti de la biblioteca dar nu am primit nici un raspuns. As avea nevoie de aceste carti saptamana viitoare si as vrea sa stiu daca le pot imprumuta sau nu. multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Sigur ca se poate. Va raspund indata pe email in ce conditii.

  RăspundețiȘtergere
 3. adolfo:

  Un film fain.
  A fost totusi mai bun Antichristul, dar cred ca e chestie de gust:)
  Oricum, ca si Antichristul, a fost primit destul de prost din ce am inteles.

  RăspundețiȘtergere
 4. adolfo:

  Ce ziceti de interpretarea asta:

  "Şi totuşi, von Trier reia Sacrificiul tarkovskian de acolo de unde l-a lăsat marele rus şi îl rescrie, nici mai mult, nici mai puţin, în cheie nazistă absolută."

  http://www.mediafax.ro/life-inedit/editorial-cristian-tudor-popescu-man-is-the-jew-of-the-world-8839154

  Poate il invitati si pe CTP-u:)

  RăspundețiȘtergere
 5. … mulţumesc lui adolfo pentru trimitere la articol.
  Filmul poate fi interpretat în multiple chei, pe un ton neutru sau mai implicat, în funcţie cu ce corzi sensibile a rezonat în fiecare din noi. Cheia lui CTP este cea a unui Trier răzbunător pe o omenire a Răului, „răsucită” de către atitudinea critic-agresivă pe care o are de obicei CTP asupra societăţii în care trăim, bine dozată, de altfel, în articole incisive. Comentariul lui asupra filmului este excelent şi chiar surprinde o notă „optimistă”, despre un posibil al omenirii fără cusururi: „Finalul transformă Apocalipsa necreştinului nazist absolut Lars von Trier într-o Apocatastază, viziune creştină a revenirii tuturor lucrurilor şi fiinţelor, bune sau rele, la formele lor originare, din care prea multă vreme au fost tulburate.” Oricât l-ar face şi cita „nazist” pe Trier se vede prea bine că o face admirativ pentru vocaţia de trăitor la limită a lui Trier, care a reuşit să prezinte atât de sugestiv sfârşitul tuturor iluziilor.
  Aştept cu viu interes cheia psihanalitică de interpretare la prima şedinţă AIPSA de anul acesta.

  mirela adriana

  RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!