Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Viggo Mortensen la Freud Museum
Zilele trecute actorul Viggo Mortensen, interpretul lui Sigmund Freud din filmul O metodă periculoasă de David Cronenberg, a făcut o vizită la Muzeul Freud din Londra, spre a vorbi despre implicarea sa în film, la un eveniment de strângere de fonduri.

Cu această ocazie, şi-a dezvăluit iniţialele reţineri de a juca în film, motivate îndeosebi de temerile sale că nu seamănă fizic suficient cu întemeietorul psihanalizei. Un alt motiv l-au constituit dialogurile ample, ştiut fiind că Mortensen nu are parte de prea multe replici în filmele sale, lucru recunoscut de el însuşi, spre amuzamentul audienţei. A acceptat în cele din urmă bizuindu-se pe intuiţia lui David Cronenberg, un regizor cu care mai lucrase şi înainte foarte bine.


A început să se documenteze vizitând Viena, dar şi locul de naştere al lui Freud, Freiberg (astăzi Příbor din Cehia). A frecventat numeroşi anticari pentru a afla cum arătau şi ce cărţi citea Freud şi a început să citească el însuşi mult despre acesta. S-a bucurat să descopere că Freud avea simţul umorului, ceea ce l-a ajutat să se apropie de personaj şi să-l umanizeze.  Şi, bineîneţeles, a vizitat Muzeul Freud din Londra.

Sesiunea de întrebări şi răspunsuri a fost moderată de Lisa Appignanesi, preşedinta muzeului.

Surse: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150543289259775.400670.75411869774&type=1, http://www.thehollywoodnews.com/2012/02/02/a-dangerous-method-viggo-mortensen-talks-freud-in-qa-session/?utm_source=The+Hollywood+News&utm_medium=twitter

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!