Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Cartea "Psihanaliză şi educaţie" de G. G. Antonescu poate fi acum accesată online
...şi chiar descărcată, în format pdf, de pe excelenta DacoRomanica - Biblioteca digitală a României, la adresa (linkul duce pe pagina de cautare) http://digitool.dc.bmms.ro:8881/R/DEF67TP43UG5UPB7HDFA727D4QYHPQBGI749RADECFCYNYGY6L-02529


Cartea a apărut în 1928 la Editura Casa Şcoalelor, în colecţia "Curente noi în pedagogie. Ciclul de conferinţe al Casei Şcoalelor", şi reprezintă una dintre primele prezentări ale psihanalizei în România. Cel care o realizează este unul dintre cei mai mari pedagogi români din perioada interbelică, şcolit la universităţile din Leipzig şi Jena cu profesori celebri, profesor el însuşi apoi la Catedra de Pedagogie a Universităţii Bucureşti, director al Institutului Pedagogic şi al Revistei generale a învăţământului, inspector generale al şcolilor normale în 1919. A avut o activitate de peste patru decenii şi a fost un autor destul de prolific în domeniu, ca reprezentant al pedagogiei intelectualiste, dar deschis diferitelor influenţe ale epocii. (Mai multe informaţii despre autor puteţi afla în Istoria pedagogiei româneşti de Ion Albulescu).


Cititi despre Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

Un comentariu

  1. Multumesc, foarte de folos indicatia dvs. Am gasit si alte titluri foarte interesante si de asemenea, utile.

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!