Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Luis Buñuel, Las Hurdes, tierra sin pan / Land Without Bread, 1932
 KINOTERAPIA  Las Hurdes, tărâm fără pâine este un documentar celebru al lui Luis Buñuel, regizor şi figură mitică a suprarealismului cu care ne-am mai întâlnit la Kinoterapia. Documentarul descrie sărăcia lipsită de orice mijloace a locuitorilor ţinutului spaniol Las Hurdes.

Buñuel s-a bazat pentru realizarea filmului pe studiul antropologic din 1927 Las Jurdes: étude de géographie humaine de Maurice Legendre, dar i-a dat o tuşă suprarealistă. Banii pentru producţie i-a primit ca donaţie din partea unui prieten anarhist care a câştigat la loto, iar camera a fost împrumutată.

Filmul a fost iniţial mut, iar la premieră Buñuel însuşi s-a improvizat în rol de narator. Comentariul filmului a fost adăugat în 1935. Pentru muzică s-au folosit fragmente din Simfonia nr. 4 de Brahms.

Vizionare plăcută!

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!