Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Fete în short şi short stories


Trei tinere japoneze pornesc să discute despre cartea lui Christian Laborde, Diane et autres stories en short, pe care le-am împrumutat-o. Le place foarte mult coperta. Când le spun că unele texte mă duc cu gândul la Raymond Carver, ele scot strigăte uşoare. Speră să poată citi curând cartea în franceză. Le asigur că nu vor fi dezamăgite. Mă întreabă dacă îl cunosc pe autor. 
Nu chiar,

le răspund. Dar poate că vor veni în Franţa în vara asta şi îi vom putea face o vizită. Ele vor purta nişte minuscule shorturi fluorescente şi nu am nici o îndoială despre primirea pe care ne-o va face Christian Laborde. 

Cititi si Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

Îi doresc şi lui o primire la fel de călduroasă pentru carte: să povesteşti despre fete aşa cum o face el, cu atâta graţie, nu e la îndemâna oricărui scribălău. Şorturile nu suportă burţi, din care nu e nici urmă în stilul său. Aproape că l-aş invidia, dacă invidia nu mi-ar fi complet străină. În afara doar, e de la sine înţeles, a momentului când vine vorba despre tinere japoneze în short.


Traducere de D. L. Bîtfoi

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

DE ACELAŞI AUTOR

Toate articolele acestui autor
*

2 comentarii

  1. Ce e tanar si frumos, nu va mai fi mereu asa, motiv pentru care unele dintre noi profita cat pot...

    Sper sa nu se considere off-topic cum ar spune unii forum isti, insa as dori daca se poate sa imi recomandati cateva carti bune de psihanaliza, auzisem ceva de o carte care prezinte un numar anume de caractere.

    RăspundețiȘtergere

...si semnati-va cu nume sau pseudonim

Atentie, se interpreteaza!