Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Psihoo - Evenimente

Cauta in revista

Sufletul comerțului combate impotența

joi, 26 iulie 2012Reclama - sufletul comerțului. Sufletul vândut comerțului. Bukowski spunea că dragostea e un câine venit din iad. Și dacă stăm să ne gândim bine la modul în care dragostea însăși a devenit un produs comercial (și comercializabil!), am putea spune că ea vine la pachet cu reclama. 

Întru desfătare, mai jos un poem "consumerist" de-al lui Bukowski și niște reclame simpatice de-ale noastre, la fel de poetice.
până la urmă mi-am cumpărat şi eu un televizor color şi noaptea trecută am dat peste filmul ăsta: în Paris e un individ care n-are nici un ban dar poartă un costum de fiţe şi-un nod perfect la cravată nu e nici îngrijorat nici beat în schimb tipul stă toată ziua într-o cafenea şi toate femeile frumoase sânt îndrăgostite de el şi cumva reuşeşte să-şi plătească la timp chiria şi tot urcă şi coboară nişte scări şi cămăşile strălucesc pe el şi le spune fetelor că ele nu ştiu să scrie poezie că el ştie dar nu simte deocamdată nevoia pentru că el acum caută de fapt Adevărul. tunsoarea lui e şi ea perfectă nu e niciodată mahmur n-are nici un tic nu i se zbate nici o pleoapă iar dinţii veşnic alb perfecţi.
ştiam ce urmează: tipul avea să rămână cu poezia femeia şi Adevărul. aşa că am închis televizorul gândindu-mă, aşa-ţi trebuie, în pizda mă-tii, cretinule, le meriţi pe toate trei.


Dinţi albi perfeci, Charles Bukowski. Din volumul dragostea e un câine venit din iad, Editura Polirom 2007, traducere de Dan SociuAlexa Pleşcan

este psiholog.


DE ACELAŞI AUTORToate articolele acestui autor
*

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

...si semnati-va cu nume sau pseudonim

Atentie, se interpreteaza!