Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Dovada că Dumnezeu nu existăCum să crezi într-un Dumnezeu care a sfârşit pe o cruce după ce mersese pe apă? Nu s-ar putea oare să fie mai degrabă un magician ghinionist?

Cât despre dovada irefutabilă a inexistenţei lui Dumnezeu, aceasta nu e cea a suferinţei copiilor nevinovaţi, aşa cum candid susţine prietenul meu Marcel Conche, ci cea a ţânţarilor. Căci cum ar putea un Dumnezeu atotputernic şi binevoitor să fie atât de meschin încât să ne ruineze viaţa cu ţânţarii?

Traducere de D. L. Bîtfoi

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

DE ACELAŞI AUTOR

Toate articolele acestui autor
*

7 comentarii

 1. Dumnezeu n-a sfarsit pe cruce, ci a inviat si s-a inaltat la cer. Nici nu avea cum sa dovedeasca puterea sa asupra mortii decat murind si inviind. Probabil domnul Jaccard nu a citit nicio evanghelie pana la capat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ha ha ha.. ce ciudata e religia voastra crestina... o religie a mortii, va inchinati la un individ care nu a existat vreodata si sinteti fericiti cu convingerea voastra ca a murit in chinuri... va puneti peste tot instrumentul ala de tortura - crucea- si va faliti cu el.. o psihop[atie bimilenara infioratoare.. nu va pasa decit de moarte si morti- adica de nimic.

   Ștergere
 2. Eu am o problema, imi pplace sa privesc lucrurile din mai multe perspective, ceeea ce ma face ca maine sa nu pricesc cua aceasi lucru ceeea ce privesc azi...
  Prefer sa cred ca totul e neclar si neterminat cand vine vorba de Dumnezeu.

  RăspundețiȘtergere
 3. "Cum să crezi într-un Dumnezeu care a sfârşit pe o cruce?"
  1.Dumnezeu nu a sfarsit pe cruce. El a inviat ca sa demonstreze lumii intregi puterea sa asupra mortii!!!!!
  2.Probabil tu ai citit doar pana unde El si-a dat sufletul pe cruce,Invierea nu ai citit-o ca deja era prea mult pentru tine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un text de spirit si un comentariu complet lipsit de asa ceva. Un dram de politete si ingaduinta crestineasca, cel putin, in aceste impresii ale dv., stimate anonim cu atatea certitudini pe patru randuri?

   Ștergere
 4. foarte multi oameni si in general atei spun si cred ca dumnezeu nu e decat un nume scris pe un panou pe cer dar in spatele panoului nu e nimeni acest panou e considerat de ei ca un medicament fals de psihologie.dar pentru ca nu poti dovedi nici ca nu se afla nimeni in spatele panoului si nici daca se afla cineva.daca nu e nimeni nu pierzi si nu castigi nimic.dar daca e cineva va fi vai de tine omule care te faci de o potriva cu dumnezeu si i ineci existena si raspandind microbi in credinta oamenilor. candeste te bine ce spui si ce faci. krysty vyss.

  RăspundețiȘtergere
 5. multi oameni si in general ateii spun si cred ca cuvantul dumnezeu e un simplu panou pe cer dar in spatele lui nu e nimeni acest panou cu numele lui dumnezeu nu foloseste la nimic spun ei decat ca si un medicament fals de psihologie.eu am insa un mesaj pentru acesti oamei. daca nu e nimeni in spatele panoului nu perzi si nu castigi nimic. dar daca e cineva in spatele acestui panou si a cestui frumos nume va fi vai de tine omule care te faci de o potriva cu dumnezeu si care raspandesti microbi in credinta oamenilor inegand existenta lui dumnezeu sfatul meu e sa te gantesti bine ce faci si ce spui caci daca nu putem sti si studia interiorul universului cum vom putea sti ce se afla inafara lui?

  RăspundețiȘtergere

...si semnati-va cu nume sau pseudonim

Atentie, se interpreteaza!