Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului
Astăzi, 10 septembrie, este Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, care a ajuns în acest an la cea de a 10 ediţie.

Potrivit celor mai recente statistici, în lume la fiecare 40 de secunde se sinucide o persoană, numărul anual al sinucigaşilor fiind de peste un milion. Cu aceste cifre, sinuciderea este a zecea cauză mondială a mortalităţii.

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului este organizată şi susţinută în fiecare an de Asociaţia pentru Prevenirea Suicidului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Organizaţia Naţiunilor Unite şi de numeroase organizaţii şi fundaţii din întreaga lume. Tema din acest an este "Prevenirea suicidului în lume: Să întărim factorii de protecţie şi să insuflăm speranţă". Sub acest generic se vor desfăşura pretutindeni acţiuni şi manifestări de conştientizare şi de sprijin a persoanelor depresive şi a familiilor celor care s-au sinucis (vezi lista acţiunilor posibile şi kitul ZMPS aici). Probabil cea mai populară şi mai la îndemână acţiune fiind cea explicată în bannerul de mai sus.www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!