Responsive Ad Slot

Ultima ora

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

100 (5050 ani în 150 de secunde)

vineri, 19 octombrie 2012În octombrie 2011 am început să mă documentez printre locuitorii Amsterdamului, abordându-i pe stradă şi rugându-i să-şi spună vârsta în faţa camerei de filmat. Scopul meu a fost să "colecţionez" un grup de 100 de persoane, cu vârstele între 0 şi 100 de ani.

La început colecţia mea a crescut iute, dar apoi ritmul a încetinit, atunci când am ajuns la persoanele fie foarte tinere, fie foarte în vârstă. În cazul celor foarte tineri - din cauza sensibilităţilor din jurul faptului de a fi filmaţi sau fotografiaţi, iar în cazul celor foarte în vârstă - din cauză că nu prea ies din casă. Mi-am aflat "modelele" foarte în vârstă în case de îngrijire şi a fost un privilegiu să pot documenta proiectul meu cu ajutorul acestor persoane, adesea vulnerabile.

Am avut probleme îndeosebi când a trebuit să găsesc o persoană de 99 de ani. (E ştiut că persoanele de 100 de ani se bucură de notorietate, dar cele de 99 de ani sunt dintr-o specie rară...). Iar când în fine am găsit una, a refuzat să-şi spună vârsta. Pur şi simplu a negat că ar avea 99 de ani! Dar, în final, cam la 4 luni după ce am înregistrat prima mea "vârstă", am reuşit să filmez şi "veriga lipsă" şi să-mi închei proiectul.

Vizionare plăcută!

(Apropo: aceste persoane au trăit împreună 5050 de ani...)
Jeroen Wolf
Filmat cu Panasonic GH2
Lenses: în cea mai mare parte a timpului un Cosmicar 25mm 1.4 şi un Panasonic 20mm 1.7

www.filmersblog.com

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

...si semnati-va cu nume sau pseudonim

Atentie, se interpreteaza!