Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cele mai ciudate temeri ale iesenilorFobiile iesenilor au facut ca medicii si psihologii sa fie foarte aglomerati. Numai anul acesta, 500 de persoane au apelat la ajutor specializat pentru a scapa de teama. Cele mai intalnite fobii de catre psihologi sunt frica de intuneric, de inaltime, de spatii inchise sau deschise si de animale. La psiholog s-au prezentat insa si persoane care se temeau de moarte, de fiinte supranaturale, de mancat sau chiar de femei.

Pentru Lucian au fost suficiente cinci sedinte pentru a scapa de ginefobie. Pe langa psihoterapie si medicamente, psihologii fac si teren pentru ca rezultatele sedintelor sa fie cele mai bune. "La baza fobiilor se afla situatiile psihotraumatizante prin care au trecut pacientii. De cele mai multe ori, unele persoane apeleaza la ajutor atunci cand este prea tarziu", spune un psiholog. La fel a facut si o ieseanca care, din cauza fobiei netratate de cadavre, a ajuns sa isi petreaca restul zilelor la Spitalul de Psihiatrie.

Continuare

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!