Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cu dragostea la psiholog: eu, tu şi “eul”, noul trio amoros în tendinţeCu dragostea la psiholog: eu,tu şi “eul”, noul trio amoros în tendinţe

Eu, tu şi "eul", astfel se poate rezuma relaţia de dragoste în care intervine psihoterapia. Sociologul Eva Illouz avertizează, în cadrul unui eseu, asupra tentaţiei de a cere ajutorul psihoterapeutului în orice aspect mărunt al vieţii de cuplu, dar şi asupra cazurilor în care unul dintre parteneri îl analizează pe celălalt, jucând rolul de terapeut.

"Iubitul meu nu şi-a rezolvat complexul oedipian", susţine o tânără franţuzoaică, citată de Le Figaro, care stăpâneşte vocabularul standard al psihologilor, deşi nu a fost niciodată pacienta unui "doctor de suflete". "Sigur, când îi spun asta, îl agasez", recunoaşte femeia, dar continuă, afirmând că : "în cei zece ani pe care i-am petrecut împreună, el nu a luat nici măcar o decizie fără să mă consulte. Chiar dacă era vorba despre schimbarea locului de muncă, alegerea unui film sau modul în care îşi împacheta cămăşile. A făcut un transfer afectiv. Am devenit mama lui. Aşa că am vrut să ştiu totul despre copilăria sa, despre traumele suferite, relaţia cu mama lui. Şi toate astea îl înnebuneau! Simţea că îi invadez intimitatea", se plânge franţuzoaica.

Continuare

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!