Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Gianina Micu: Cuvant de deschidere a lucrarilor conferinteiGianina Micu, preşedinta Societăţii Române de Psihanaliză

Lucrarile celei de a IV-a Conferinte Internationale organizata de Societatea Romana de Psihanaliza, cu titlul Pluralismul in psihanaliza, au fost deschise de catre presedintele SRP, dr. Gianina Micu. Domnia sa a multumit echipei de organizare implicate intr-un asemenea solicitant proiect precum si invitatilor numerosi care au acceptat sa vina din sase tari: Ungaria, Olanda, Franta, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. 

In justificarea alegerii temei evenimentului, primii mentionati au fost candidatii Institutului de Formare al SRP care, prin interesul, curiozitatea si cautarile lor au catalizat tema pluralismului. Astfel, invitatii ce vor sustine prelegeri provin din scoli de formare ce acopera majoritatea orientarilor teoretice actuale ale psihanalizei.

E necesar sa existe un pluralism teoretic si clinic in psihanaliza cata vreme realitatea clinica a psihanalizei este atat de diversa. Inconstientul este compatibil cu varietatea de teorii. De fapt, ne spune vorbitorul, pluralismul a aparut odata cu psihanaliza, adica inca de la inceputul preocuparilor teoretice si clinice ale lui Sigmund Freud si se mentine pe tot parcursul dezvoltarii si remanierii propriei teorii.

Cum s-a dezvoltat psihanaliza pluralista va invit sa aflam urmarind lucrarile conferintei, despre care noi vom transmite la sfarsitul fiecarei zile la Cafe Gradiva

Georgiana Brănişteanu

este candidat - Societatea Română de Psihanaliză.

DE ACELAŞI AUTOR

Toate articolele acestui autor
*

2 comentarii

  1. multumim! mi se pare extrem de generos din partea dvs. ca faceti acest efort de a transmite si celor care nu pot fi prezenti din invatatura primita, cu atat mai mult, cu cat, cel putin dupa stiinta mea, sunt cam singurii care faceti asta! cu toata consideratia. m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar singurii suntem...! :) Si va multumim mult ca ne-ati observat si ne cititi!

      Ștergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!