Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Şcoala Neonihilistă
Şcoala Neonihilistă nu necesită formare, cu excepţia celei din cafenele, baruri şi bordeluri.

Şcoala Neonihilistă nu ţine cont nici de moralitate, nici de formalităţi.

Şcoala Neonihilistă nu pretinde în vreun fel că ar contribui la bunul mers al lumii şi cu atât mai puţin la al celei instaurate pentru o perioadă indefinită.

Şcoala Neonihilistă este diametral opusă boyscoutismului planetar.

Şcoala Neonihilistă nu crede nici în transmiterea valorilor, nici în valorile cunoaşterii. Nimeni nu învaţă decât ceea ce ştie deja şi tinde către virtute doar în limitele intereselor sale.

Şcoala Neonihilistă judecă exclusiv pe baza aparenţelor. Atunci când o face, adică niciodată.


Şcoala Neonihilistă apreciează tot ce stimulează potenţialul erectil şi, în lipsă, farmecul tăcut al existenţei în care fiecare zi îşi ia tributul în victime.

Şcoala Neonihilistă este iki, aşadar chic, dandy, conştientă de cruzimea lumii şi a frumuseţii lucrurilor evanescente în toată melancolica lor splendoare.

Şcoala Neonihilistă savurează declinurile: declinul Orientului, declinul Occidentului, declinul Imperiului roman, declinul Hollywoodului, declinul filosofiei, declinul artei şi chiar declinul declinului.

Şcoala Neonihilistă nu agreează cuvintele decât atunci când întreţin ambiguitatea.

Şcoala Neonihilistă este aflogistică.

Traducere de D. L. BîtfoiRoland Jaccard


este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.DE ACELAŞI AUTOR

Toate articolele acestui autor

*

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!