Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Apel public împotriva violenţei şi a discriminării
Organizatorii şi spectatorii unei piese despre istoria homosexualităţii în România au fost agresaţi după o reprezentaţie ce a avut loc în sediul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), doi dintre aceştia fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Piesa şi dezbaterea făceau parte din programul CRIM (CRIM- puterea stă în imaginaţie) al Miliţiei Spirituale, program realizat în colaborare cu mai multe ONG-uri şi univesităţi din România.

După o reprezentaţie a spectacolului cu piesa După Traian şi Decebal. (Din Filele Istoriei Gay în România), urmată de o dezbatere cu studenţi şi profesori, în jurul orei 20.20, pe strada Visarion, foarte aprope de sediul universităţii, un grup de 10 tineri au agresat fizic 6 persoane care participaseră la eveniment. Agresorii i-au acuzat pe aceştia că
organizează conferinţe despre gay. 
A fost un atac coordonat, în care agresorii, purtând glugi pentru a nu fi recunoscuţi, au urmărit, lovit şi fugit în mod organizat.

Incidentul de aseară este un atac fără precedent la adresa libertăţii de exprimare şi drepturilor constituţionale. Faptul este cu atât mai grav cu cât s-a petrecut ca urmare a organizării unui eveniment în cadrul unei universităţi, spaţiu prin definiţie destinat dezbaterii. Atacul a urmărit intimidarea celor care participă la acţiuni culturale, civice şi ştiintifice.

Solicităm tuturor organizaţiilor, instituţiilor şi cetăţenilor care iau drepturile omului şi libertăţile constituţionale în serios să se solidarizeze şi să lanseze un mesaj public puternic prin care violenţa de acest tip să fie condamnată. Solicităm autoritaţilor statului să trateze cu seriozitate acest incident şi să depisteze în cel mai scurt timp autorii acestui atac. Dacă aceste lucruri nu se vor intampla, incidentele de acest tip se vor răspândi şi vor ataca esenţa democratică şi europeană a statului român.

Mihail Bumbes, Preşedinte Miliţia Spirituală
Mihaela Michailov, dramaturg, autoare a spectacolului
Paul Dunca, performer, autor al spectacolului
Claudiu Crăciun, Lect. univ. dr., Facultatea de Ştiinţe Politice.

Lista de susţinere (deschisă):

Oana Preda – CeRe (partener CRIM)
Doina Vella - Grupul pentru Patrimoniu si Actiune Civica (partener CRIM)
Monica Mocanu – ARDOR (partener CRIM)
Alexandru Solomon - One World Romania (partener CRIM)
Vlad Basalici - artist
Diana Olivia Hatneanu- director executiv APADOR-CH
Luminiţa Dejeu - artistă
Bogdan Pălici - preşedinte Asociaţia Vira

Apel lansat de Miliţia Spirituală

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!