Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Proiectul U-Manechin, visul împlinit al lui Süskind
Mirosurile au o putere de convingere mai mare decât cuvintele, înfăţişările, emoţiile ori voinţa. Puterea de convingere a unui miros nu poate fi oprită, ea intră în noi, în plămânii noştri ca respiraţie, ne umple, ne îmbibă pe de-a-ntregul. Nu există leac pentru ea. (Patrick Süskind, Parfumul)

Iată motto-ul lucrării The Hu-Mannequin Project, creată de Studio NminusOne, designul hainelor aparţinându-le lui Adrian Wu & Erin Holman.Conceptul, aţi ghicit, este că mirosul este simţul cel mai persuasiv, drept care studioul canadian a conceput un manechin care face hainele să miroasă precum persoana care le priveşte. Această performanţă (sau, de fapt, performance) este posibilă printr-un sistem de tuburi şi pompe care conectează manechinul cu un scaun perforat, preluând parfumul şi miresmele unice ale cumpărătorului şi îmbibându-le în haine. Cumpărătorul este ca şi câştigat şi poate fi acum mai uşor convins să cumpere hainele de pe manechin.


Iată cum îşi descrie Studio NminusOne proiectul. U-Manechinul permite un nou tip de relaţie între oameni şi haine, stimulând simţul olfactiv. Experienţa materialităţii este intensificată de experienţa imaterialului. Persoana care ocupă scaunul poartă hainele într-un sens metafizic, prin miros, iar manechinul, de obicei un obiect neînsufleţit, este animat de calităţi umane, prin producerea de mirosuri - şi devine U-Manechin. Spre deosebire de actul fizic al probării hainelor într-o cabină, partenerii de cuplu, prietenii şi străinii pot aprecia acum o ţinută după mirosul de pe haine al corpului virtualului purtător.www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!