Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

ganduri pentru sfarsitul lumii
“Tengo nu mai visase de mult, dar in noaptea aceea avu un vis foarte clar. Se facea ca era o piesa micuta dintr-un puzzle gigant. Dar nu era o piesa fixa, ci una care isi schimba forma de la un moment la altul. De aceea, evident ca nu se potrivea nicaieri. Ba mai mult, in timpul pe care il avea la dispozitie sa isi gaseasca pozitia potrivita, trebuia in paralel sa adune partituri de timpan. Acestea erau imprastiate in toate directiile de un vant puternic, iar el le aduna una cate una. Apoi, trebuia sa verifice numarul paginii si sa le aseze in ordine. Intre timp, continua sa-si schimbe forma precum o amiba. Deja nu mai reusea sa faca fata. La un moment dat aparu de undeva Fukaeri si il lua de mana. Atunci Tengo inceta sa-si mai schimbe forma. Vantul se opri brusc si partiturile ramasera locului. Ce bine, isi spuse Tengo. Numai ca acum timpul acordat se apropia de sfarsit. “Aici se termina”, il anunta Fukaeri incet. Bineinteles, o singura propozitie. Timpul se opri brusc si lumea se sfarsi. Pamantul inceta sa se roteasca si toate sunetele si luminile disparusera.
***
Cand se trezi a doua zi dimineata, lumea continua sa existe. Lucrurile mergeau inainte, strivind toate fiintele vii care li se aflau in cale, precum imensul car al lui Jagannatha din mitologia indiana.”
1Q84, Haruki Murakami (ed. polirom)
maine este 21 decembrie.
nu ma astept la un cataclism, o raza ucigasa sau o invazie extraterestra. in orice caz, nu mai mult decat in oricare alta zi.

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!