Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Nu vă sinucideţi (continuare şi final)
Un filosof nihilist v-ar spune că trecerea de la dorinţă la act nu e decât o concesie făcută prejudecăţilor vulgare - care văd ca superioară realizarea în raport cu nerealizarea. Nu prea am consideraţie pentru acţiune, or acţiune e şi cea de a te retrage din comunitatea celor vii.

Argumentul decisiv: A te sinucide înseamnă a onora prea mult ceva atât de insignifiant ca viaţa.

Am făcut apologia suicidului din adolescenţă. Să te negi pe tine e o adevărată cură de reîntinerire. Dar nu am fost cu adevărat mândru de asta. E timpul pentru mine să mă neg o dată mai mult. Ţinându-mă la distanţă de tragicul care, odată ce-a trecut tinereţea, te acoperă de ridicol. 

Traducere de D. L. BîtfoiRoland Jaccard


este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.DE ACELAŞI AUTOR

Toate articolele acestui autor

*

Un comentariu

  1. a ramane in viata nu aduce automat repetitia trecerii de la dorinta la act, pe cand in sinucidere trecerea la act este ultima...?
    imi pare rau, nu m-a convins articolul dvs.

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!