Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Uniunea Europeană: Sărăcia progresează
Un european din patru, adică aproape 120 de milioane de persoane “riscă excluziunea socială”, scrie La Vanguardia în urma publicării raportului Eurostat pe baza anchetei UE-SILC asupra veniturilor, a incluziunii sociale şi a condiţiilor de viaţă. Acesta dezvăluie că în 2011 rata excluziunii sociale a crescut cu 1% faţă de anul precedent, şi aceasta, observă cotidianul din Barcelona,
în ciuda faptului că reducerea numărului de persoane care se confruntă cu această ameninţare este unul din obiectivele strategiei UE pentru acest deceniu [Europa 2020].

Ţările cu cel mai mare procent de risc de sărăcie sau de excluziune socială sunt Bulgaria (49%), urmată de România și Letonia (40%), în timp ce ţările cu cele mai mici procente sunt Republica Cehă (15%), Olanda şi Suedia (16%).

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!