Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Îmi place arta la nebunie
Zece artişti din Europa, Asia şi America de Sud au fost aleşi, în 2008, să creeze un mediu arhitectural în Hayward Gallery din Londra. Arta lor împinge lucrurile la extrem... într-o extremitate parcă psihopată sau psihotică.

Astfel, artistul coreean a creat o macheta a unei case din ţara sa zdrobindu-se de apartamentul său din New York, iar artistul german a lucrat la un labirint cu pereţi din hârtie roşie, albastră şi portocalie, în care te poţi rătăci.


Un artist a realizat pe acoperisul muzeului un lac pe care se poate merge cu barca, cu vedere la London Eye şi Parlamentul britanic. Apa pare să se reverse peste marginea clădirii. Debarcaderul plutitor a fost făcut din lemn vechi de stejar şi piese junk de mobilier. Tot pe acoperiş există şi un cinematograf din placaj, cu 30 de locuri, pentru vizionat videoclipuri.La interior, artistul cubanez a realizat un dormitor care arată ca şi cum tocmai ar fi explodat, mobila, luată de la IKEA ŞI B&Q, fiind fragmentată în toate direcţiile lăsând impresia falsă a unei explozii. Un artist britanic a lucrat cu un topor, iar ceea ce a rezultat pare un sălbatic sfâşiat de animale.


Iar artista englezoaică Rachel Whiteread a realizat un orăşel suburban de case de păpuşi care arată ca şi cum ar fi pe un deal. Casele sunt însă goale şi arată abandonate, inducând un sentiment de singuratate şi fantomatic.

Sursă: http://www.treehugger.com/sustainable-product-design/artists-meet-architecture-to-create-psycho-buildings.html

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!