Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Marc Pautrel, Un voyage humainIată două citate din frumoasa carte a lui Marc Pautrel, Un voyage humain, despre dorinţa paternităţii. Ştiu, nu e ce-mi place mie mai mult, dar romanul lui Marc Pautrel e atât de captivant şi de just scris, încât merită să nu treacă neobservat. Este şi concis, abia dacă are o sută de pagini... Un motiv mai mult pentru a-l face cunoscut.

În timp ce stă pe gânduri dacă să-i trimită un text femeii iubite, naratorul meditează: cum lucrurile cu adevărat importante merită să fie lăsate scrise, scriitura pe hârtie este, iată, forma superioară a limbajului. 

Sunt total de acord cu el atunci când observă că sexul în sine nu există, nu prezintă nici un interes, uităm tot imediat ce s-a terminat, sexul în sine nu lasă nici o urmă. Nu facem amor decât atunci când există posibilitatea, fie chiar infimă şi doar teoretică, de a declanşa ceva, de a produce consecinţe. 

Traducere de D. L. BîtfoiRoland Jaccard


este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.DE ACELAŞI AUTORToate articolele acestui autor
*

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!