Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Quentin Tarantino, Django dezlănţuit, 18 ianuarie 2013
Acţiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi.
Povestea filmului a început în urmă cu zece ani, când regizorul şi scenaristul Quentin Tarantino a avut ideea personajului principal, Django.
Ideea iniţială a fost aceea a unui sclav care devine vânător de recompense. Imediat ce m-am apucat să scriu, imaginea lui Django s-a conturat. La început el era doar un sclav dintr-o familie de sclavi din generaţie în generaţie. Însă pe măsură ce scriam, personajul îşi revela noi aspecte şi profunzimi,
îşi aminteşte regizorul. Deşi acţiunea are loc în Sud, Tarantino a fost de părere că povestea lui Django este foarte potrivită pentru un western.
Dintotdeauna mi-am dorit să fac un western, deoarece filmele de genul western-spaghetti-au fost preferatele mele,
mărturiseşte regizorul. Pentru el, acestea reprezintă, în esenţă, înfruntarea între bine şi rău.

Numele "Django" este familiar fanilor genului. Cel care a interpretat pentru prima oară personajul cu acest nume a fost Franco Nero, în 1966.
În Austria, de unde sunt eu, toate filmele de genul western-spaghetti aveau, în versiunea germană, numele în titlu, chiar dacă în film nu exista niciun personaj cu acest nume. Era un fel de cuvânt-cheie, care indica imediat despre ce gen de film e vorba,
explică actorul Christoph Waltz.

Sursă: http://port.ro/pls/fi/films.film_page?i_film_id=130199

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!