Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Sănătatea mintală a şcolarilor europeni (II)
În cadrul proiectului "School Children Mental Health in Europe" – SCMHE, Liga Română pentru Sănătate Mintală a desfăşurat în România primul studiu epidemiologic transversal care evaluează sănătatea mintală la copiii din şcoala primară.

SCMHE este un proiect derulat între 2008-2011 de Uniunea Europeană sub conducerea Ecole de Hautes Etudes en Santé Publique – EHESP (Franţa) şi care a inclus 7 ţări: Ro- mânia, Germania, Olanda, Italia, Bulgaria, Lituania, Turcia. Scopul acestuia a fost stabilirea unui set de indicatori aplicabil în ţările UE în vederea monitorizării sănătăţii mintale a copiilor şi a principalilor factori de risc, prin utilizarea celei mai eficiente metodologii.

Despre rezultatele SCMHE vom continua discuţia noastră de săptămâna trecută cu coordonatorul pentru România al proiectului, medicul psihiatru Adina-Maria Petrică,

sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 18.15, în emisiunea Dosarele PSI de la Radio România Cultural.

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!