Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

D. W. Winnicott, Copilul, familia si lumea exterioara, Editura Trei, 2013
Dragi cititori, stimati colaboratori,

Editura Trei va recomanda un nou titlu scris de celebrul pediatru si psihanalist britanic D. W. Winnicott: Copilul, familia si lumea exterioara. Cartea scoate in evidenta abilitatile innascute ale mamei si ale parintilor.

Copilul, familia si lumea exterioara
Autor: D. W. Winnicott
Traducere de: Nicoleta Dascalu
Nr. de pagini: 304
Pret: 35.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura Trei

Pornind de la legatura naturala care se creeaza intre mama si copil, D. W. Winnicott exploreaza o serie de probleme cotidiene din viata unui bebelus si a mamei lui, cum ar fi hranirea, plansul si joaca, grijile, primele miscari spre independenta, precum si, mai tarziu, probleme serioase, cum sunt furtul si minciuna. Importanta mamei la inceputul vietii, timiditatea, educatia sexuala in scoala si radacinile agresivitatii sunt expuse intr-o maniera directa, accesibila si prietenoasa. Pe parcursul fiecarui capitol, Winnicott scoate in evidenta abilitatile innascute ale mamei si ale parintilor in general si face diferenta intre acestea si deprinderile care trebuie achizitionate de-a lungul timpului de catre cei care cresc si educa un copil.

Capacitatea voastra de a sti ceea ce este real si ceea ce nu este real ii este de mare ajutor copilului din toate punctele de vedere, pentru ca el nu reuseste sa inteleaga decat treptat ca lumea nu este asa cum ne o imaginam si ca imaginatia nu este chiar ca lumea reala. Dar fiecare are nevoie de cealalta. Stiti prea bine ca primul obiect pe care il iubeste bebelusul - o bucatica de patura sau o jucarie moale - inseamna pentru el o parte din propria persoana si, daca i-o luati sau o dati la spalat, este o tragedie. Cand bebelusul incepe sa arunce obiectul iubit si alte obiecte (asteptandu-se, desigur, sa le ridice cineva si sa i le dea inapoi), atunci stiti ca a venit momentul in care aveti si voi permisiunea de a pleca si a va intoarce.

Unele persoane cred ca un copil este ca lutul in mainile unui olar. Ele incep sa il modeleze si se simt responsabile de ceea ce vor obtine. Total gresit. Daca asta este ceea ce simtiti, veti fi coplesiti de o responsabilitate pe care nu trebuie sa v-o asumati. Daca acceptati ideea ca bebelusul contine in el tot ce ii trebuie pentru a trai, atunci veti putea acorda mai multa atentie procesului de dezvoltare si veti fi fericiti sa raspundeti nevoilor lui.

D. W. Winnicott, pediatru si psihanalist britanic, a fost medic si sef de sectie la Spitalul de copii Paddington Green timp de 40 de ani, pana la pensionare, precum si presedintele Societatii Britanice de Psihanaliza. D. W. Winnicott a avut o activitate bogata si ca profesor, sustinand cursuri pentru psihanalisti, psihiatri de copii, profesori si asistenti sociali. A practicat psihanaliza si psihiatria pediatrica pana la sfarsitul vietii, in 1971. La Editura Trei au mai aparut, printre altele: De la pediatrie la psihanaliza, Procesele de maturizare, Joc si realitate.


Cu cele mai bune ganduri,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!