Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Nebunia, singura raţiune salvatoare

În ultima perioadă, regizorii mainstreamului teatral românesc şi-au întors din ce în ce mai mult privirea către „greii“ teatrului şi ai literaturii universale (pro­babil dînd din nou apă la moară vocilor care se plîng că dramaturgia contemporană este neglijată) şi au relevat aspecte surprinzătoare din lucrări bine-cunoscute (de pildă, Purcărete, cu Aventurile lui Gulliver, Mihai Măniu­ţiu, cu Viaţa e vis, după piesa lui Calderon, şi chiar şi controversatul Afrim, cu Năpasta lui Caragiale, Dabija, cu Două loturi, tot după Caragiale etc.).

Nici Felix Alexa nu este străin de această tendinţă şi, după ce anul trecut venea cu Domnişoara Iulia a lui Strindberg, la Teatrul Maghiar din Cluj, în 2013 a pornit la drum cu Gogol – Însemnările unui nebun, montat la ArCuB, un proiect teatralo-muzical, cu Marius Manole şi Alexander Bălănescu.

Continuare

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!