Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

2 aprilie - Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului


Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, 2 aprilie, va fi marcată în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară prin evenimente printre care iluminarea în albastru a unor clădiri reprezentative şi o conferinţă internaţională găzduită de Palatul Parlamentului, informează organizatorii.

În nopţile de 1 spre 2 şi 2 spre 3 aprilie, vor fi iluminate în albastru clădirile Guvernului şi Parlamentului, iar în noaptea de 2 spre 3 aprilie, Teatrul Naţional şi Arcul de Triumf.

În 2 aprilie, la iniţiativa Asociaţiei AUTISM România, vor fi depuse de cereri de emigrare la ambasada Marii Britanii, ca "semnal de alarmă cu privire la lipsa de speranţă a parinţilor, legat de şansele pe care le au copiii lor cu autism în România", se menţionează în comunicat.

Tot în 2 aprilie, la piaţeta de deasupra parcării subterane de la Universitate, zeci de persoane se vor grupa în forma fundei puzzle (simbolul luptei contra autismului) şi vor fi lansate baloane albastre.

La 3 aprilie, Palatul Parlamentului va găzdui conferinţa internaţională cu tema "Modele de succes în abordarea integrată a serviciilor pentru diagnosticarea, intervenţia recuperării, funcţionalităţii, integrarea socială, educaţională şi profesională a persoanelor cu tulburare de spectru autist". La eveniment vor participa reprezentanţi ai unor instituţii prestigioase din SUA, Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda şi Suedia, ţări cu vastă experienţă de furnizare de servicii şi de integrare a persoanelor cu autism şi cu dizabilităţi în general, reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, autorităţilor naţionale şi locale, organizaţiilor neguvernamentale de profil.

Sursa: Mediafax


www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!