Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

De pe canapea, pe cal. Psihoterapia cu cai, pentru prima dată în RomâniaDe pe canapea, pe cal. Psihoterapia cu cai, pentru prima dată în România:

O femeie a adoptat patru copii, dintre care unul suferea de sindromul Asperger. În alte cuvinte, era autist. Cum băiatul nu reușea să învețe tabla înmulțirii și cum familia lui avea doi cai, mama sa l-a îndemnat să-i spună toate înmulțirile cu 2 unuia dintre ei și pe cele cu 3 celuilalt. 

Copilul a reușit să învețe și să comunice animalelor ce a învățat, dar era timorat că va trebui să facă asta și în fața profesoarei. Așa că mama i-a spus: Când te va pune să spui tabla înmulțirii, închizi ochii și îți imaginezi că îi spui calului. Copilul a făcut întocmai, iar profesoara lui, surprinsă de performanța elevului autist, l-a întrebat cum a reușit. Mi-am imaginat că sunteți un cal, i-a spus băiatul. Așa că profesoara l-a ținut toată ziua cu fața la perete. Terapia cu cai poate face minuni în rândul copiilor cu autism, dar și în cazul altor tulburări, iar psihoterapeutul Anda Păcurar, care va face parte dintr-un proiect de echitație psihoterapeutică, ne explică de ce în interviul de mai jos.

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!