Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Unul din patru copii români se află sub pragul sărăciei
Mai mult de un sfert dintre copiii din Romania traiesc sub pragul saraciei, se arata intr-un studiu al organizatiei UNICEF despre amploarea saraciei in randul copiilor.


Astfel, potrivit raportului UNICEF, un copil din patru din Romania se afla intr-o familie care traieste sub pragul national al saraciei, respectiv 25,5% din numarul total de copii de pe teritoriul tarii noastre, informeaza agentia Mediafax.

Un procent asemanator se regaseste si in Statele Unite ale Americii, unde 23,1% dintre copii traiesc sub pragul saraciei. In schimb, in Islanda doar 4,7% dintre copii traiesc sub pragul saraciei, in timp ce in Franta nivelul acestora este de 8,8%, ceea ce inseamna 1,3 milioane de copii.

UNICEF imparte tarile Europei in "bogate" si "avansate economic". In cele bogate traiesc circa 13 milioane de copii in familii aflate sub pragul saraciei, in timp ce, in cele avansate economic, numarul acestora se ridica la 30 de milioane.

Tarile numite "avansate economic" sunt cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, impreuna cu Elvetia, Norvegia, Islanda, Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, Japonia si Noua Zeelanda.

La nivel mondial, numarul copiilor care traiesc sub pragul de saracie se ridica la 200 de milioane. Raportul UNICEF a masurat saracia relativa a fiecarei tari.

Sursă: http://www.ziare.com/social/romani/copiii-romaniei-unul-din-patru-sub-pragul-saraciei-unicef-1170086
Foto: http://www.rcr.org/

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!