Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Claudiu Ciobanu, Reborn, Imbold Galeria
Vineri, 24 mai, între orele 19:00-04:00, Imbold Galeria prezintă vernisajul Claudiu Ciobanu Reborn, parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor.

După mai multe expoziții naționale și internaționale, Claudiu Ciobanu revine cu un proiect în care re-nașterea devine laitmotiv. Proiectul Reborn face referire la un episod din Legendele Olimpului, şi anume făurirea Pandorei, prima femeie din lume, creată de către Hefaistos la porunca lui Zeus. Deşi legenda pune accentul mai mult pe "cutia Pandorei", Claudiu Ciobanu propune o serie de picturi ce fac referire la momentul creaţiei evidenţiind importanţa apei ca element esenţial. Este vorba de un joc de întoarcere în trecut în acea cutie plină de răutate, minciună şi ură care nu a fost deschisă niciodată.

Există o tendinţă în arta contemporană spre spectacular pe de o parte, iar de cealaltă parte spre redescoperire, spre revenire la anumite aspecte din trecut. Însăşi arta postmodernă este o raportare la trecut unii artişti folosind elemente deja existente redefinindu-le sau adăugând noi înţelesuri. Deşi artistul prin opera sa tinde să fie cu un pas înaintea vremii, în cazul de faţă îmi propun să fac câţiva paşi în trecut pentru a înţelege mai bine prezentul.
Claudiu Ciobanu

https://www.facebook.com/events/167210313445482/

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!