Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Povestea jucăriilor spusă de un fotograf
Într-un articol anterior (click) vorbeam despre un proiect extrem de interesant iniţiat de fotograful James Mollison, proiect ce îşi propunea să arate, într-o manieră artistică vizuală, diferenţele dintre dormitoare ale copiilor aflaţi în regiuni diferite ale planetei.

În articolul de azi propun atenţiei dumneavoastră un proiect cel puţin la fel de interesant ca cel amintit mai sus. De această dată, este vorba despre un artist italian pe nume Gabriele Galimberti şi despre iniţiativa sa de a fotografia copii din întreaga lume alături de cele mai importante obiecte pe care aceşti copii le deţin, jucăriile. Rezultatul, uşor de anticipat, a subliniat diversitatea şi diferenţele geografice, sociale şi economice în care trăiesc copiii ce au constituit parte integrantă din proiect. Foarte interesantă este remarca artistului privind posesivitatea unora dintre copii raportată la situaţia economică a familiilor din care fac parte:
Cei mai bogaţi copii erau mult mai posesivi. La început, nu îmi permiteau să le ating jucăriile. Era nevoie de ceva timp ca să mă lase să mă joc cu jucăriile lor. În ţările sărace, a fost mult mai uşor. Chiar dacă aceşti copii aveau doar două sau trei jucării, nu le păsa. În Africa, cel mai mult, copiii se jucau cu prietenii lor pe-afară.
Mai jos urmăriţi câteva dintre fotografiile realizate de Gabriele Galimberti urmând ca, începând de mâine, zilnic, pe Cafe Gradiva, să fie postată câte o fotografie aparţinând acestui proiect împreună cu povestea din spatele ei.

Abel – Nopaltepec, Mexico

Alessia – Castiglion Fiorentino, Italy

Allenah – El Nido, Philippines

Arafa & Aisha – Bububu, Zanzibar

Bethsaida – Port au Prince, Haiti

Enea – Boulder, Colorado

Keynor – Cahuita, Costa Rica

Li Yi Chen – Shenyang, China

Lucas – Sydney, Australia

Orly – Brownsville, Texas

Puput – Bali, Indonesia

Tyra – Stockholm, Sweden

Maudy – Kalulushi, Zambia

Surse: http://memolition.com/2013/03/30/toy-stories-by-gabriele-galimberti-38-pictures/#!prettyPhoto-6034/0/http://www.gabrielegalimberti.com/

Alexa Plescan

este psiholog.
DE ACELASI AUTOR

Toate articolele acestui autor

* 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!