Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Povestea jucăriilor spusă de un fotograf: Maudy - Kalulushi, Zambia (1)
Maudy s-a născut într-un micuţ oraş din apropierea Kalulushi, în Zambia. Ea a crescut jucându-se pe stradă cu ceilalţi copii din sat care mergeau la aceeaşi şcoală în care elevi cu vârste între 3 şi 10 ani făceau parte din aceeaşi clasă. În satul lui Maudy nu se găsesc magazine, restaurante sau hoteluri, şi doar câţiva dintre copiii mai norocoşi au jucării. Maudy şi prietenii ei au găsit pe stradă o cutie plină cu ochelari de soare care, imediat, au devenit jucăriile lor preferate.


Artistul italian Gabriele Galimberti este creatorul unui proiect constând în fotografii cu copii din întreaga lume alături de cele mai importante obiecte pe care aceşti copii le deţin, jucăriile. Rezultatul proiectului subliniază diversitatea şi diferenţele geografice, sociale şi economice în care trăiesc copiii planetei.

Zilnic, pe Cafe Gradiva, puteţi vedea câte o fotografie aparţinând acestui proiect împreună cu povestea din spatele ei.


Surse: http://memolition.com/2013/03/30/toy-stories-by-gabriele-galimberti-38-pictures/#!prettyPhoto-6034/0/; http://www.gabrielegalimberti.com/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!