Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Romania este una dintre cele mai rasiste tari din Europa
Un sondaj realizat la nivel international arata care sunt cele mai rasiste tari, pe primul loc situandu-se Hong Kong, iar la finalul clasamentului fiind Marea Britanie.

Studiul a aratat ca cele mai intolerante state sunt cele in curs de dezvoltare, precum Bangladesh, Iordania si India. La cealalta parte a topului se afla Marea Britanie, Statele Unite si Australia.

Totodata, studiul realizat de oamenii de stiinta suedezi plaseaza Romania printre cele mai rasiste tari din Europa, fiind intrecuta doar de Albania, Bulgaria si Franta.

Foto: Daily Mail

Sondajul a fost realizat in 80 de state, scrie Daily Mail, si a luat in calcul numarul cetatenilor care au raspuns la intrebarea
care sunt oamenii pe care nu i-ati dori ca vecini? 
cu
persoane dintr-o alta rasa.

Cercetatorii au descoperit ca societatile care sunt extrem de intolerante sunt cele din Hong Kong (71,8% din populatie), Bangladesh (71,7%), Iordania (51,4%) si India (43,5%).

La polul opus, viziunile rasiste sunt extrem de rare in SUA (3,8%), la fel ca si in alte state vorbitoare de limba engleza, precum Marea Britanie si Australia (mai putin de 2%).

In tarile din America Latina, doar unul din 20 de oameni nu este tolerant, in timp ce in Orientul Mijlociu se remarca tensiuni rasiale mari.

In schimb, Europa este impartita, Vestul fiind mai putin rasist ca Estul.

Astfel, in Romania, intre 15% si 19,9% dintre cetateni spun ca nu ar dori sa aiba drept vecini oameni de alta rasa (datele au fost culese in perioada 1998-2005).

Insa au existat si voci care au contestat raportul, apreciind ca nu ar reflecta tendintele actuale, avand in vedere ca a fost realizat intr-o lunga perioada de timp - 30 de ani.

De asemenea, in unele tari vestice, rasismul este un subiect tabu, iar multi isi ascund aceste porniri.

Sursă: http://www.ziare.com/social/romani/romania-printre-cele-mai-rasiste-tari-din-europa-vezi-topul-mondial-1235717
Foto: http://www.trilulilu.ro/imagini-divertisment/fara-rasism

www.cafegradiva.ro

Un comentariu

  1. Mi se pare si normal sa nu fie americanii si britanicii rasisti,ei nu au avut nimic de pierdut dupa finalu razboaielor ba chiar de castigat! :|

    RăspundețiȘtergere

Atentie, se interpreteaza!