Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Suicide Club
Adevărata politeţe nu înseamnă să scuzăm greşelile sau crimele pe care le comitem, ci pe acelea de care nu suntem responsabili.

Japonezii trec drept maeştrii artei de a lua asupra lor toate defectele. Astfel, familia unui tânăr japonez decapitat în Irak a prezentat scuze publice pentru neplăcerile provocate de fiul lor, Sehosei, un backpacker de douăzeci şi patru de ani care avusese bizara idee să facă turism în Irak. La urma urmei, poate că era în căutarea unei forme originale de a o încheia cu viaţa, ca atâţia tineri compatrioţi care îşi caută pe net parteneri necunoscuţi pentru simpla plăcere de a muri împreună.Presa niponă se delectează cu aceste sinucideri colective. Protagoniştii acestor plecări grăbite lasă adesea câteva cuvinte care l-ar fi încântat pe Wittgenstein:
Asta este ceea ce ne-am dorit. Nu căutaţi alte motive.

Traducere de D. L. Bîtfoi

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

DE ACELAŞI AUTOR

Toate articolele acestui autor
*

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!