Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Azi s-a născut singurul scriitor din lume care n-a existat niciodată
La 13 iunie 1888 se năştea singurul scriitor din lume care n-a existat niciodată. Aşa îl numeşte Pascal Dethurens pe unul dintre cei mai mari făuritori de literatură ai secolului al XX-lea, Fernando Pessoa. Visător insomniac, actor într-un teatru imaginar, un mănunchi de personalităţi multiple într-un singur om pentru care masca nu ascunde, ci dezvăluie.

O nălucă ivită din cotloanele inconştientului ce sfidează orice formă de logică a conştientului. O reverie melancolică, un cântecel de leagăn ferpar.
Cât era în viaţă, nu avea nevoie de o viaţă, renunţase la ea ca să poată inventa toate vieţile posibile. Rare sunt geniile care să nu fi visat vreodată să-şi transforme existenţa în legendă. Pessoa a devenit pentru el însuşi propria sa legendă, înainte să devină şi pentru noi. (...) Om al vidului, n-a încetat să se joace cu numele său, Pessoa, al cărui înţeles în portugheză trimite la acea persona latină, masca actorului. (Pascal Dethurens) Alexa Plescan

este psiholog.
DE ACELASI AUTORToate articolele acestui autor
*
www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!