Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Art School Confidential
Dialoguri de un cinism devastator în surprinzătorul film al lui Terry Zwigoff, Art School Confidential, realizat în colaborare cu Daniel Clowes. I-am apreciat deja documentarul trash despre Robert Crumb şi adaptarea benzii desenate a lui Daniel Clowes, Ghost World. Şi îmi e dor de Bad Santa, portretul unui Moş Crăciun alcoolic produs de fraţii Coen. Să distilezi spiritul benzilor desenate în cinema - iată un tur de forţă care îi derutează pe spectatori şi care explică de ce filmul nu poate fi distribuit în cinematografe.Am văzut filmul împreună cu o studentă la Arte Frumoase care savura dialogurile genului:
Elevul: Ce sfat îi puteţi da unui tânăr artist?
Artistul: Trebuie numai să vă puneţi o întrebare: Cum să fac ca să devin eu însumi? Vă voi răspunde eu: pentru a fi un mare artist trebuie să fiţi un mare artist. Asta nu se învaţă. Vă pierdeţi vremea la Şcoala de Artă din Strathmore. Marş acasă!
Elevul: Aşa aţi devenit dv. un nemernic?
Artistul: Iată o bună întrebare. Sunt un nemernic pentru că asta e în natura mea. Poate şi a dv. Dar există o diferenţă între noi doi: eu mi-am câştigat libertatea să-mi exprim adevărata natură. 

Traducere de D. L. Bîtfoi

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

DE ACELAŞI AUTOR

Toate articolele acestui autor
*

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!