Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

O nouă serie de fotografii controversate: copii care fumeazăcopilul din Indonezia care fuma 40 ţigări pe zi
Articolul trecut aducea în atenţie un album controversat de fotografii avându-i ca protagonişti pe copii care plâng. Continuăm seria de poze controversate înfăţişând copii în diverse ipostaze cu lucrările artistei belgiene Frieke Jannsens. Inspirată de cazul unui copil indonezian dependent de nicotină (băieţelul fuma 40 ţigări zilnic) despre care aflaţi aici, artista a fotografiat copii îmbrăcaţi retro ce trăgeau voluptuos dintr-o ţigară.

Jannsens declară că intenţia acestui proiect a fost aceea de a-i face pe adulţi să se gândească la efectele pe care le au fumatul asupra copiilor. Ea a avut în minte, deasemenea, diferenţele culturale între Vest şi Est privind obiceiul de a fuma. Cum s-a realizat această serie fotografică? Artista le-a înmânat copiilor fie bucăţele de cretă, fie sticksuri, fie beţişoare parfumate şi le-a indicat să pretindă că fumează. Rezultatul? Vedeţi mai jos.
Un alt rezultat îmbucurător pe care Janssens l-a anunţat acum câteva zile pe profilul ei de Facebook este acela că băieţelul din Indonezia, în urma unui program de dezintoxicare urmat într-o clinică din Jakarta, s-a vindecat de adicţia sa (sursa). În prezent, copilul are vârsta de 5 ani şi nu mai fumează deloc.

Alexa Plescan

este psiholog.
DE ACELASI AUTORToate articolele acestui autor
*

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!