Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Psihanaliză cu naşul (V): Tony Soprano traversează o criză


www.cafegradiva.ro

3 comentarii

 1. O scena foarte impresionanta...
  Am si eu o intrebare pentru specialistii avizati. In sezonul 3, episodul 7, "Second opinion", Carmela merge sa vada un alt specialist. Cum e posibil ca un specialist, tinem cont ca i-a fost profesor terapeutului la care merge Tony, sa dea sfaturi directe facand trimitere la cartea "crima si pedeapsa"? Cum ramane cu influentarea clientului, cu propria capacitate de a alege, etc? Cat de profesionist e acest "specialist"?(tin cont ca e un film).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fara a fi specialist si fara sa-mi amintesc respectiva scena, va voi dezamagi printr-o generalitate: Depinde. De la om la om, de la situatie la situatie, ori de momentul specific in care se afla terapia respectiva.

   Tocmai pentru ca trebuie foarte mult particularizata, intr-asta sta de altfel si arta terapeutului. (Inteleg totusi ca ea nu era, ori nu inca, intr-o terapie).

   Desigur, terapeutul poate si sa greseasca si sa ii dea "retete" pacientului (mai ales la Hollywood, unde trebuie aratat ceva, totusi, pe ecrane, cat mai spectaculos :) )

   Ștergere
  2. Multumesc pentru raspuns, deloc dezamagitor. Ma gandeam mesajul pe care-l transmite acea scena despre terapie si cred ca transmite faptul ca terapeutul da "retete" de viata.

   Ștergere

Atentie, se interpreteaza!