Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Thomas Joiner, Mituri despre sinucidere, Editura Trei, 2013
Stimati psihologi,

Editura Trei va semnaleaza aparitia unui nou titlu pe o tema controversata: Mituri despre sinucidere de Thomas Joiner, directorul Laboratorului pentru Studierea Psihologiei si Neurobiologiei Tulburarilor de Dispozitie si Suicidului.

Mituri despre sinucidere
Autor: Thomas Joiner
Traducere de: Catalina Necula
Nr. de pagini: 288
Pret: 35.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura Trei

In lume, peste un milion de oameni se sinucid anual. Insa cei mai multi dintre noi stim putine lucruri despre o tragedie care ii poate lovi pe cei dragi - iar multe dintre lucrurile pe care credem ca le stim sunt gresite. Mituri despre sinucidere desfiinteaza mit dupa mit si ne permite astfel o intelegere exacta si plina de compasiune a motivatiilor care stau in spatele comportamentului suicidar. Cartea demonteaza numeroasele modalitati in care sinuciderea este stigmatizata de ignoranta, dezgust, dispret si cruzime. Autorul ataca miturile din mai multe perspective, bazandu-se pe materiale existente inca din vremurile biblice, studii de cercetare stiintifica si studii clinice, literatura, cultura populara si film. Eliberandu-ne de aceste mituri si prejudecati, vom putea sa ii intelegem si sa ii ajutam pe cei aflati pe marginea prapastiei.

Cei mai multi oameni presupun ca sinuciderea are legatura cu dispozitia deprimata si, intr-adevar, depresia este un factor cheie de risc pentru comportamentul suicidar. Insa fluctuatiile temporale - cele care tin de anotimp, ziua saptamanii si chiar faza menstruala - probabil nu se manifesta din cauza unei dispozitii deprimate, ci, mai degraba, din cauza opusului sau, intrucatva - supraactivarea, care include stari precum agitatia, nelinistea, insomnia si ceea ce unii ar putea numi "energie nervoasa". Pentru sinucidere este nevoie de hotarare, curaj si un fel de energie, si, dat fiind ca toate aceste lucruri sunt intr-o oarecare masura ciclice, la fel este si sinuciderea.

Majoritatea sinuciderilor nu au un caracter agresiv in ceea ce priveste metoda si locul alese iar un motiv principal - poate chiar motivul principal - pentru moartea prin sinucidere este calculul mental ca moartea persoanei va avea pentru ceilalti o valoare mai mare decat viata ei.

Thomas Joiner este profesor de psihologie la Florida State University, unde conduce Laboratorul pentru Studierea Psihologiei si Neurobiologiei Tulburarilor de Dispozitie si Suicidului. Este autorul cartii Why People Die by Suicide si redactor-sef al revistei Suicide and Life Threatening Behavior.


Cu cele mai bune ganduri,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel.: (021) 300 60 90
Fax: (0372) 25 20 20
www.edituratrei.ro

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!