Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Design pentru dislexici
Premiul New Designer of the Year, acordat de Northumbria University, a fost câştigat în acest an de tânărul designer Henry Franks, cu o serie de produse inspirate de propria-i dislexie.

Obiecte cotidiene au fost reimaginate, aşa apărând căni cu susul în jos, umeraşe de haine cu cârlige duble, suporturi doar pentru două sau trei creioane ori un set de plinte de plută pentru căni.

Am fost motivat de ideea unei gândiri neconvenţionale, aplicând obiectelor propria-mi dislexie şi creând astfel produse dislexice şi, în fapt, mai funcţionale,
a declarat Henry Franks pentru Dezeen.

Mai funcţionale? Da. Precum umeraşul cu două cârlige - The Confused Coat Hanger, pe care nu contează pe ce parte îl agăţi.Sau precum cana-cu-doar-doua-trei-creioane - Poor Memory Pen Pots, pentru cei care
au o memorie groaznică, fiind dislexici, şi nu pot ţine minte decât două sau trei lucruri în acelaşi timp,
după cum explică tânărul designer.
Plintele de plută - Coaster Plinth sunt ca nişte platforme înalte, nu aşa cum sunt de obicei, plate. Iar aceasta pentru că, în pofida echilibrului ceva mai instabil atunci când stau pe o altfel de platformă înaltă, aceasta face cănile mai uşor de observat şi deci mai greu de vărsat.Seria de căni intitulată Muglexia (mug: cană) inversează forma tradiţională a unei căni, o aluzie la modul în care dislexicii inversează şi întorc literele şi cuvintele când citesc. Rezultatul este că aceste căni sunt mai stabile şi mai bine echilibrate atunci când sunt apucate. (În plus menţine lichidul cald mai multă vreme).
Henry Franks a primit pentru designul său 1 000 de lire sterline premiu, un tichet, valorând 1 000 de lire sterline, de consiliere de la Briffa - firmă de avocaţi specializată în proprietatea intelectuală, alt tichet de consiliere în valoare de 2 000 de lire sterline de la firma de contabilitate Rhodes & Rhosed şi o jumătate de zi de consiliere în PR de la Four Colman Getty.

Franks receives a £1000 cash prize, £1000 worth of advice from intellectual property lawyers Briffa, £2000 worth of advice from accountancy experts Rhodes & Rhodes, and a half day with PR consultancy Four Colman Getty.

Surse: http://henryfranks.net/, http://www.dezeen.com/2013/07/04/dyslexic-products-by-henry-franks-win-new-designer-of-the-year-2013/

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!