Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Explozie în cinematografele din România! Heli, de la Cannes la Oscar 2014
Propunerea cinematografică a Mexicului pentru premiile Oscar din 2014 este cel mai şocant thriller mexican şi urmează să fie lansat din 8 noiembrie în cinematografele din ţară.

Heli, regizat de unul dintre cei mai provocatori şi contemporani cineaşti, Amat Escalante, a fost distins anul acesta cu Premiul pentru regie la festivalul de film de la Cannes. Producţia mexicană intră în cursa premiilor Oscar din 2014 pentru categoria celui mai bun film străin şi a fost selectată pentru tema sa atât de actuală şi controversată despre ţara contrastelor: narcotraficanţi, corupţie, droguri şi violenţă.


Heli prezintă povestea unui băiat din Mexic, care duce o viaţă obişnuită, într-o familie normală. Viaţa lui se schimbă radical după ce sora lui, Estela, se îndrăgosteşte de un tânăr cadet, Beto. El se hotărăşte s-o ia de soţie şi să fugă împreună, însă are nevoie de bani. Drogurile confiscate de superiorii săi din armată şi oficial distruse i-ar putea aduce bani buni, aşa că Beto decide să le fure. Consecinţele sunt devastatoare. Într-o lume a drogurilor, a corupţiei şi a cruzimii endemice nu este tocmai uşor să supravieţuieşti. Unde este legea când ai nevoie de ea?

Filmul scandalizează şi şochează cu scenele de tortură şi violenţă, iar unele au fost inspirate de pe youtube şi din cazuri reale apărute în presa locală mexicană. Aşa cum suna replica unuia din traficanţii din film:
Deschide ochii pentru a nu rata spectacolul!

După victoria de la Cannes, rămâne de văzut dacă thrillerul mexican o să câştige premiul prestigious al Academiei Americane de Film. Astfel, Heli va intra pe lista celor mai cunoscute filme mexicane nominalizate la Oscar: Labirintul lui Pan ( Guillermo del Toro), Biutiful (Alejandro Gonzalez Inarritu) şi multe altele.

Amat Escalante a fost asistentul de regie al renumitului regizor mexican Carlos Reygadas (Premiul pentru regie la Cannes 2012 cu Post Tenebras Lux). A debutat cu filmul Sangre (2005), urmat de Los Bastardos.

Amat Escalante vine pentru prima dată în România, la cea de-a patra ediţie "Les Films de Cannes à Bucarest", care are loc între 25-31 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi CinemaPRO.

Din 8 noiembrie în cinematografele din România

Mai multe detalii găsiţi aici: https://www.facebook.com/Heli.Filmul
Film distribuit de Asociaţia Macondo

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!