Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Conditii de cosmar pentru romani in Germania: Sunt tratati ca sclavii
Foto: taz.de
Conditiile de munca si locuit pentru sute de muncitori din Romania si Bulgaria sunt asemanatoare celor in care erau tinuti sclavii, sustin reporterii germani, citati de rebelion.org


Acestia s-au deplasat la un camin al companiei Wiesenhof din Bremen, unul dintre cei mai mari producatori de carne din Germania, unde au descoperit ca blocul este inconjurat de sarma ghimpata si de oameni de paza.

Unul dintre romanii cazati aici a povestit conditiile pe care trebuie sa le suporte:
Ne trezim la doua noaptea, la cinci dimineata si muncim pana suntem trimisi inapoi la culcare. Suntem controlati tot timpul, intra chiar si in camera sa vada daca dormim.

Camerele sunt pline de paturi si nu exista niciun pic de intimitate, se mai arata in reportaj.

Muncitorii castiga intre 600 si 700 de euro pe luna. Ei au contracte de munca sezoniera cu agentii din Romania sau Bulgaria, unde li s-au promis salarii de 1.200 de euro.

Autoritatile germane au declansat o ancheta in urma difuzarii reportajului care a mentionat si alte cazuri similare in tara.


Preuat din Ziare.com

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!