Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

A 2-a editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film, Cinema Studio, 22-24 noiembrie 2013
Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film va avea loc in perioada 22-24 noiembrie 2013, la Cinema Studio. Iniţiat în 2012 de către criticul de film Irina-Margareta Nistor, Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film este replica adaptată României a European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci şi condus de psihanalistul Andrea Sabbadini.

Andrea Sabbadini, invitatul special al acestei ediţii se va alătura criticului de film şi Directorului Festivalului, Irina-Margareta Nistor în prezentarea şi analizarea titlurilor Love Building, regia Iulia Rugină şi Seduced and Abandoned, regia James Toback în prima zi a Festivalului.

Cititi despre Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film va debuta astfel vineri, 22 noiembrie, cu proiecţia în premieră în România a filmului Seduced and Abandoned. O poveste despre cinema, glamour, bani şi moarte, filmul include intervenţii remarcabile ale regizorilor Bertolucci, Coppola, Polanski sau Scorsese, dar şi ale actorilor Ryan Gosling, Jessica Chastain, Berenice Bejo sau Diane Kruger.


Prezentat în proiecţie specială la Cannes 2013, Seduced and Abandoned este regizat de James Toback, nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului Bugsy, în 1992 şi produs de Alec Baldwin.

Alte titluri confirmate în cadrul ediţiei sunt:
 • Fruitvale Station, în regia lui Ryan Coogler, film recompensat cu Marele Premiu al Juriului și Premiul Publicului la Sundance şi câştigător al Prix de l'Avenir Un Certain Regard la Cannes 2013. Filmul este distribuit în România de InterComFilm.
 • Like Father, Like Son, în regia lui Kore-eda Hirokazu, câştigător al Premiului Juriului la Cannes, proiectat în cadrul Festivalului prin amabilitatea Independenţa Film.
 • Festivalul va include de asemenea şi o selecţie de scurtmetraje naţionale şi internaţionale:
 • Me or the Pill, regia Mimmi Damnitz, Germania, 2012
 • Dialoguri terapeutice, regia Andrei Georgescu, România, 2012
 • Welkom, regia Pablo Munoz Gomez, Belgia, 2013
 • Ela, Panda şi Madame, regia Andrei Răuţu, România, 2013
 • You Freud - Me Jane, regia Harald Schleicher, Germania, 2013
 • Terapia, regia Beatriu Valles, Spania, 2013

Toate filmele din cadrul ediţiei vor fi urmate de discuţii la care vor participa regizori, producători, actori, critici de film şi psihanalişti, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Majordomul/ The Butler, în regia lui Lee Daniels va fi prezentat în avanpremieră naţională duminică, 24 noiembrie în închiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului.

Cu Forest Whitaker, Oprah Winfrey şi John Cusack în rolurile principale, filmul urmăreşte povestea unui valet care a lucrat la Casa Albă sub mandatele a 7 preşedinţi americani, pe parcursul a mai mult de 30 de ani. Nominalizat la Oscar pentru Precious în 2010, Lee Daniels semnează regia, iar câştigătorul Premiului Emmy, Danny Strong (Game Change, 2012) semnează scenariul.

Distribuit în România de InterComFilm, Majordomul va avea premiera în cinematografe în data de 29 noiembrie.

Ediţia a II-a a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film este organizată de Asociaţia FAMart, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România.

www.cafegradiva.ro

7 comentarii

 1. Festivalul incepe vineri, la Cinema Studio, de la ora 16 - prima proiectie. Maine vom publica programul festivalului - la Cafe Gradiva si in reteaua psihologilor Psihoo

  RăspundețiȘtergere
 2. Dorin, cum se procura biletele, ai idee?

  RăspundețiȘtergere
 3. "Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Cinematografului Studio, la preţul de 10 RON. Intrarea este liberă pentru studenţi în limita locurilor disponibile la proiecţia filmului Love Building, vineri, 22 noiembrie, orele 17.30."

  RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!