Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

In premiera pentru Romania, un director de scoala este sanctionat pentru ca a cerut retragerea unui copil autist
Cazurile de discriminare in gradinite sau scoli a copiilor care sufera de autism sau de o tulburare de spectru autist cresc ingrijorator. Fie ca nu sunt primiti in institutiile de invatamant, fie ca sunt primiti dar tratati marginal, copiilor cu tulburari pervazive de dezvoltare nu li se ofera sansa la integrare si, deci, la recuperare. In acest sens, in premiera in Romania, Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a hotarat sa amendeze pe directoarea unei Scoli din Bucuresti care a cerut retreagerea unui copil cu autism din institutia de invatamant pe care o conducea.


Baietelul intrase in clasa I si fusese diagnosticat cu autism. Mama copilului declara ca, inca de la inceputul anului scolar, conducerea scolii facea presiuni asupra ei in scopul retragerii baiatului din institutia de invatamant. Ea a afirmat ca:

Citeste continuarea aici >>> http://psihoo.ro/2013/11/pentru-prima-oara-in-romania-un-director-de-scoala-este-sanctionat-pentru-ca-a-cerut-retragerea-unui-copil-autist/


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!